Taknemmelig for hjælp

Familien Brøndum takker de mange hjælpere

05:07

1 af 2

Lørdag blev familien Brøndum atter genforenet med schæferhunden Nova, der juleaftensdag stak af fra en hundepension ved Hadsten.

Siden har et par tusinde engageret sig i eftersøgningen af hunden, der lørdag blev fundet i Hornslet og nu atter er hjemme ved sin familie efter nogle turbulente dage.

- Det er fantastisk at have hende hjemme igen. Vi har så mange boblende, varme følelser, at det er svært at finde ord. Vi tænker konstant på alle de dejlige mennesker, der har hjulpet os og gjort det muligt at få Nova hjem igen. Uden deres hjælp, så havde vi ikke siddet her sammen med Nova nu, siger Kristian Brøndum.

På Facebook har omkring 1.700 fulgt eftersøgningen og hjulpet til via gruppen "Find Nova", og rundt omkring på de små østjyske veje har rigtig mange mennesker hjulpet med at lede.

Se: Nu er Nova hjemme igen

- Tæt omkring os har der nok været 50 60 personer, der har kørt dag og nat. Alt i alt har der været flere tusinde mennesker ude for at søge. Vi har fået opringninger fra Sønderjylland, Vejle, Horsens, Silkeborg og Aalborg. Folk er kommet langvejs fra, siger Kristian Brøndum.

Han fortsætter:

- Efter få dage var der en stor flok mennesker tæt på os, som har holdt øje ude på marker og veje og kaldte på os, når der var spor. Det har gjort, at vi kunne bevare optimisme og energi. Uden dem havde vi nok haft svært ved ikke at gi op, siger Kristian Brøndum.

Du kan se hele interviewet med Kristian Brøndum i videoen øverst på siden.