Takker ja til gratis billetter

Lokale politikere har ingen skrupler

For andet år i træk har arrangørerne bag Smukfest i Skanderborg valgt at invitere alle Folketingets 179 medlemmer med ledsager på festival.

Blandt politikerne i Østjylland har blandt andet to af folketingsmedlemmerne fra Randers valgt at takke ja til tilbuddet. Det skriver Randers Amtsavis.

Det sker på trods af, at flere eksperter har advaret mod, at de gratis billetter kan være i strid med reglerne om bestikkelse.

Det har dog ikke fået hverken folketingsspolitikerne Michael Aastrup Jensen (V) eller Kim Christiansen (DF) til at ændre holdning: De skal på festival.

- Ja, jeg skal på Skanderborg Festival. Der bruges mange frivillige for at stable så stort et arrangement på benene, så jeg betragter det lidt som en del af mit arbejde. Jeg kan ikke se noget galt i, at vi får gratis billetter. Vi får hver eneste dag massevis af billetter, men det er kun en brøkdel, vi kan benytte os af. Men jeg håber da, at jeg kan komme til at tale med en række af de frivillige, siger Michael Aastrup Jensen, kulturordfører for Venstre, til Randers Amtsavis.

Også Kim Christiansen (DF) kan ikke se det forkerte i at tage imod gratis billetter.

- Jeg skal på Skanderborg Festival, men desværre kan jeg ikke være der så lang tid. Jeg synes ikke, der er noget mærkeligt i, at festivalen inviterer os på gratis festival. Jeg tror mest, det er pressen, der har ondt af det, men i stedet kan man kigge på, hvor mange pressefolk, der får gratis adgang til diverse festivaler via pressekort. Men det er efterhånden nogle år siden, jeg sidst har været på festival, så jeg glæder mig, siger Kim Christiansen, trafikordfører for Dansk Folkeparti, til Randers Amtsavis.

I Skanderborg Kommune blev det i 2010 besluttet, at medlemmerne af byrådet ikke længere måtte tage imod gratis billetter til Skanderborg Festival.