Tager hånd om de udsatte

Glade brugere på Perron 4

01:58

1 af 2

Værestedet Perron 4 i Randers er et sted, hvor udsatte borgere kan komme og få en hverdag, og det betyder meget for dem.

I en ny undersøgelse lavet af socialpædagogerne stryger Randers Kommune til tops i Østjylland som den kommune, der leverer den bedste kvalitet i indsatsen overfor udsatte og handicappede.

For fire år siden blev Flemming Bach Nielsen syg, og han mistede sit arbejde.

- Og så bliver jeg ensom, fordi jeg pludselig ikke længere havde et socialt liv. Ved en tilfældighed hørte jeg om Perron 4, og så tænkte jeg, at det skulle jeg da se - og så var jeg solgt, siger Flemming Bach Nielsen, der er bruger på Perron 4.

Se: Ros til Randers - hug til Syddjurs

Han føler sig velkommen på værestedet, hvor han kan komme, som han er.

- Vi lægger ikke mærke til, at de er de ansatte, og vi er brugerne. Nej, vi kommer godt ud af det sammen, siger Flemming Bach Nielsen.

Og det er ikke tilfældigt.

- De bliver mødt med et menneskesyn, hvor vi kan lide dem, og hvor vi kigger på de gode ting og de ressourcer, de har, på trods af alt det de kommer med af udfordringer, siger Iben Nør Madsen, der er socialpædagog på Perron 4.

Værestedet gør en stor forskel for udsatte mennesker i Randers. I indslaget øverst på siden kan du møde nogle af dem og høre mere om stedet.

Du kan se mere om socialpædagogernes undersøgelse, og du kan se, hvilken placering de enkelte kommuner får her