Tage og Doris er som de første flyttet ind på Marienlund

Silkeborg Kommune tog lørdag det spritnye plejecenter Marienlund i brug

02:04

Et 285 mio. kroner dyrt plejecenter fik lørdag sine første beboere i Silkeborg. Marienlund Plejecenter er 15.000 kvm stort, har fem etager og indeholder 120 boliger. I en af disse skal Tage og Doris Sørensen bo, og ægteparret fik æren af at være de første, som flyttede ind.

I de seneste fem år har ægteparret, der for nylig havde diamantbryllup, boet på Ballelund, men lørdag var det så flyttedag.

- Det er ikke let at sige, man glæder sig til det. De gamle skal flyttes med, og det er ikke sjovt, lød det inden flytningen fra Tage Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

01:53

På det nye plejehjem vil ikke-rygerne bo på de øverste etage. Rygerne derimod må kun bo på første eller anden sal. 

Luk video

Det nye plejecenter er kendetegnet ved en hel masse velfærdsteknologi og moderne løsninger. Det fik for godt et år siden en amerikansk delegation til at besøge Silkeborg for at se nærmere på Marienlund.

Ifølge kommunen venter der da også de nye beboere en god oplevelse, når de flytter ind.

- Der er mere plads i hver af de lejligheder, som beboerne har fået, og så er der også betydelig mere plads på badeværelset, siger sundhedsfaglig leder i plejesektionen i Silkeborg Kommune, Laila Tarpgaard.

Læs også Kinesisk plejehjem åbner med hjælp fra Silkeborg

Marienlund kommer også til at skille sig ud fra mængden ved at have sin egen wellness-afdeling med spa. Tage Sørensen var da også – på trods af skepsis under flyttedagen – godt tilfreds med udsigten til sit nye hjem.

- Det ser godt ud, jeg kan ikke sige andet. Det skulle det også gerne gøre, når det er nyt, sagde han.

Du kan se mere fra de første beboeres flytning i indslaget øverst på siden.