Tag mad med hjem fra hospitalet

Regionshospitalet Randers har indført et madpakkeprojekt, hvor patienter, der udskrives fra Akutafdelingen kan få en madpakke med hjem

Foto: Colourbox

Der er bekymringer nok at tage stilling til, når man er indlagt på hospitalet, og det går ikke, at patienter kommer hjem fra hospitalet til et tomt køleskab.

Sådan har ledelsen for Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers tænkt, og derfor er der nu blevet iværksat et madpakkeprojekt, der i første omgang skal køre som et forsøg i april. Projektet går ud på at tilbyde patienter, der udskrives fra afdelingen, uden at de har mad i huset, at få en madpakke med hjem.

- Ideen opstod bare ved, at vi gerne ville gøre noget for vores patienter. Vi har mange ældre patienter, og mange af dem kommer hjem til et tomt køleskab, fortæller oversygeplejerske Bodil Clemensen til tv2oj.dk.

Michelin på sygehuset

Projektet kører april måned ud, og derefter skal der træffes en beslutning om, hvorvidt "mad-med-hjem"-konceptet eventuelt skal udvides til også at omfatte en portion aftensmad, der kan varmes i hjemmet.

- Madpakken består af madder, og det er ikke kun en hjælp til patienterne. De pårørende skal heller ikke straks sørge for, at der er mad i huset, fortæller Bodil Clemensen.