Tag kontanthjælpen fra rockere

Tag kontanthjælpen fra rockere mener Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland

Kan man tage kontanthjælpen fra burkaklædte kvinder, så kan
den også fratages mænd med HA-rygmærker. Det udtaler Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland, Ole Birk Olesen, til Ritzau.

Ifølge nyhedsbureauet reagerer Ole Birk Olesen på en artikel i Nordjyske.dk, som fortæller, at 38 af Aalborgs 118 rockere modtager kontanthjælp - ofte endda uden at komme i aktivering som andre ledige.

Men hvorfor modtager de overhovedet kontanthjælp, lyder spørgsmålet fra Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland:

- For at modtage kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og det gør man simpelthen ikke, hvis man insisterer på at gå rundt med et rygmærke, der fortæller, at man er kriminel, udtaler han.

Ifølge Ole Birk Olesen er der i bistandsloven mulighed for at nægte udbetaling af kontanthjælp til folk, der for eksempel på grund af deres beklædning ikke reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det har man set i forbindelse med kvinder, der bærer burka, hvor mindst tre store kommuner - Århus, København og Frederiksberg - tidligere har meddelt, at de ikke vil udbetale kontanthjælp med netop den begrundelse, at burkaklædte kvinder ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Af 118 registrerede rockere er 22 på sygedagpenge, 13 er førtidspensionister og 38 er på kontanthjælp. Rockerne har ifølge Skat tilsammen en gæld til det offentlige på 16 millioner kroner.