Tæt løb om lønaftale

Spænding til det sidste på Danish Crown

Omkring 6.000 slagteriarbejdere på Danish Crowns svineslagterier finder tirsdag ud af, om en del af deres lønkroner fremover skal gå til at investere i svineproduktion.

Danish Crown har hovedsæde i Paderup ved Randers.

Slagteriarbejderne i blandt andet Horsens har siden torsdag kunne stemme om den kontroversielle lønaftale, men stemmeboksene på DC Porks ni afdelinger bliver smækket i klokken 10.

Se: Ændrer aftale om lønnedgang

Herefter fragter tillidsfolkene alle stemmerne fra hele landet til afdelingen i Horsens, hvor de bliver talt op.

- Det er kun de allersidste, der kommer til at stemme tirsdag, siger fællestillidsmand Lars Mose, som sammen med resten af tillidsfolkene har foreslået den nye lønaftale.

- Interessen for at stemme har været rigtig stor. I Horsens når vi en stemmeprocent på over 90 procent. Selv langtidssygemeldte har været inde og stemme, siger Lars Mose.

Der er spænding om resultatet til det sidste, for det ser ud til at blive meget tæt løb, siger Lars Mose.

Se: Lønaftale kan blive stemt ned

- Jeg håber og tror på et ja. Men det kan gå begge veje. Nu er vi nået dertil, hvor vi bare gerne vil have resultatet og få det overstået, siger han.

Interessen for slagteriarbejdernes lønaftale har også uden for slagterierne været enorm, og aftalen har fået ros af politikere og fagbevægelsen for at være en nytænkende måde at redde arbejdspladser på.

Se mere om afstemningen i tirsdagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.