Taburetten vakler under Samuelsen

Liberal Alliances leder risikerer ikke at blive valgt

Foto: Liberal Alliance

Liberal Alliances Anders Samuelsen fra Horsens risikerer at komme i den groteske situation, at han som leder af partiet ikke kan fortsætte i folketinget efter næste valg. Det kan blive resultatet, hvis den nyeste meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen, holder stik. 

Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen udarbejder flere gange hvert år en hitlisteprognose for Altinget.dk, der viser, hvor på listen hvert partis kandidat er placeret.

Ifølge den seneste prognose fra efteråret 2010 vil Anders Samuelsen, der står til valg i Nordsjællands Storkreds, ikke være blandt de fire kandidater, der kommer i Folketinget.

- Anders Samuelsen sidder ifølge vores prognose på det femte mandat. Det er jo overraskende. Det kunne være en interessant begivenhed, hvis et parti kommer i Folketinget uden dets leder , siger Niels Th. Dahl, journalist og valganalytiker for Altinget.dk til Politiken.

I stedet vil det være partiformandens egens søster, Mette Bock, der er opstillet i Sydjylland, der står til at få det fjerde mandat efter Simon Emil Ammitzbøll, Ole Birk Olesen og Villum Christensen, der får det sikreste mandat, skriver Politiken.

Det kan ikke udelukkes, at Anders Samuelsen kan opnå så stort personligt stemmetal, at han rykker overhaler nogle af de sikre.

Anders Samuelsen sidder også i Horsens Byråd