Tabte på tvivlsomt straffe

Randers fik ingen dommerhjælp i Parken

Foto: www.briansorensen.net

Silkeborg IF er ikke det eneste østjyske hold, der kan føle sig bortdømt efter søndagens superligarunde.

Aftenens topkamp mellem FC København og Randers FC endte med et kronjysk nederlag på 0-1. Det enlige københavnske mål blev sat ind af svenske Alexander Kacaniklic på et tvivlsomt straffespark før pausen.

Det tvivlsomme straffespark blev begået af Randers' Alexander Fischer mod FCK's højreback Tom Høgli. Kendelsen blev afgørende i den chancefattige kamp, hvor Alexander Kacaniklic sikkert scorede til 1-0.

Randers-forsvaret var i nogle minutter i ubalance, og kort efter målet kunne Nicolai Jørgensen have lukket kampen, da han fik en friløber. Alene med Randers-keeper Karl-Johan Johnsson afsluttede FCK-profilen svagt direkte ind i målmandens fødder.

Selv om gæsterne umiddelbart før pausen måtte bytte målmand og sende Ögmunder Kristinsson ind til sin ligadebut, så stod defensiven igen godt efter pausen.

Samtidig lykkedes det at skabe chancer i den anden ende, men det var også tydeligt, at Randers mangler en farlig målangriber for tiden.

To minutter før slutfløjt fik 34-årige Christian Poulsen comeback for FCK, da han blev skiftet på banen i stedet for Nicolai Jørgensen. Veteranen, der forlod FCK i 2002 til fordel for Schalke 04, var i en hektisk slutfase med til at stabilisere hjemmeholdets defensiv.

FC København kravler med sejren op på siden af Randers FC på ligaens tredjeplads. De to hold har ni point op til FC Midtjyllands førerhold efter en tredjedel af sæsonen.