Syvårig reddede sin fars liv

Løb flere kilometer efter hjælp

Syvårige Markus Lund Lundvigsen fra Bjerringbro løb flere kilometer efter hjælp, da han den 11. februar i år var en tur i skoven med sin far. Faren blev slået omkuld af et væltende træ.

Markus så sin far ligge bevidstløs på jorden og bløde stærkt fra det ene øre og besluttede sig hurtigt for at løbe efter hjælp.

Han løb hen til det første hus, en kilometer fra skoven, hvor der ikke var nogen hjemme. Han fortsatte med at løbe og efter endnu en kilometer mødte han en hundelufter, der ringede efter en ambulance.

Har præget ham meget
Markus Lund Lundvigsen fik i dag Den Gyldne Sofus, som uddeles af Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden. Prisen gives til børn, der har gjort en særlig heltemodig gerning.

- I familien har vi selvfølgelig snakket med Markus om hændelsen, som præger ham meget. Markus' far blev kørt til Viborg Sygehus, hvor der blev konstateret hjernerystelse, mindre brud på kraniet, samt en ødelagt knogle i øret. Jeg synes, Markus har fortjent en belønning for sin gode gerning, siger Markus' bedstefar, Torben Lund Madsen, der har indstillet Markus til prisen.

Markus får en statuette, en Nintendo 3DS med et spil, en frokost med familien og tre venner, samt en biograftur.