Synger Danmark til tops

Emmelie er storfavorit i Malmø, mener Danske Spil

Foto: DR

Sådan lyder vurderingen fra Danske Spil, der har Randers-pigen Emmilie de Forest og sangen "Only Teardrops" som storfavorit, når den bedste sang skal kåres ved årets internationale Melodi Grand Prix den 18. maj.

Sæt kryds i kalenderen den 18. maj og gør klar til fest. Noget kunne i hvert fald tyde på, at der skal skråles og festes igennem, når det internationale Melodi Grand Prix løber af stablen i Malmø. I hvert fald hvis Danske Spils spådom holder stik.

Oddssætter Peter Emmike har hørt alle 39 sange mindst to gange, og hans vurdering er ganske klar:

- Danmark er storfavorit til at synge sig til tops, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Vi kommer med en god popsang, som kommer til at blande sig helt i toppen. Det er jeg helt sikker på, og vi har Emmilie de Forests sang som klar favorit til odds 2,80.

Et benhårdt felt

Det klinger jo skønt med favoritværdigheden, men som altid er der et benhårdt felt af konkurrenter.

- Der er 10-12 lande, som kan gøre sig gældende. Vores største konkurrent er Rusland, fordi de først og fremmest har en god popsang med, sunget på engelsk, og de traditionelt altid får mange nabostemmer, siger oddssætteren, der til gengæld ikke har den store tiltro til værterne.

- Sverige kommer med deres ringeste bidrag i mange år og vil kun lande i top 10 på grund af de mange point, værtslandet altid får.

Alle sangene i favoritfeltet synger på engelsk. På nær en enkelt.

- Der er utrolig mange lande, der denne gang synger på deres eget sprog. Det er charmerende og som i gamle dage, men det vinder man bare sjældent på. I mine ører er det kun Italien, der har chancen for at vinde på modersmålet denne gang, siger Peter Emmike.

Årets Eurovision Song Contest afholdes i Malmø Arena: Semifinalerne den 14. og 16. maj; finalen den 18. maj.