Sympati - men ingen penge

Sølund Musik Festival mangler penge

De seneste dage er det væltet ind med sympati- og støtteerklæringerne hos Sølund Musik Festival, efter at den østjyske festival er kommet i store vanskeligheder på grund af ny lovgivning.

Men de første tal fra festivalen viser, at der indtil videre kun er kommet 35.000 kroner ind på den donationskonto, der er blevet oprettet. Hos festivalledelsen er de meget glade for de mange sympatiske mails og "likes" på Facebook-grupperne, der er oprettet til formålet - men de ville ønske flere havde vist deres sympati med en donation.

- Der er over 17.000 "likes" på Facebook, og der er under 400, der har betalt. Det er katastrofalt lidt, og vi må nu se på, hvad vi skal gøre for at få mere økonomisk støtte. Men den havde jeg godt nok ikke set komme, siger festivalens formand, Lasse Mortensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ingen selvbetaling

Formanden understreger, at festivalen er meget taknemmelige for sympatitilkendegivelserne. Samtidig vurderer han, at der skal indsamles op mod en million, før der er balance i kassebeholdningen til årets festival.

Sølund Musik Festivals krise skyldes, at Kommunernes Landsforening for nylig meddelte, at det ikke længere er tilladt for de handicappede selv at betale for at få en ledsager med på festival.

Da kommunerne ikke har råd til at betale ledsagernes løn, kan de handicappede ikke længere nyde tre dag i Skanderborg med musik og fest.