Symfoniorkester får radiokanal

Aarhus Symfoniorkester bliver en del af Radio Klassisk

De mange radiolyttere, som holder af klassisk musik vil fortsat kunne stå op om morgenen og høre musikken på FM.

I dag kan folkene bag de kommercielle radiostationer Radio 100 og Radio Soft nemlig offentliggøre, at de er gået i partnerskab med Danmarks fem landsdelsorkestre om at etablere en klassisk radiostation. Det sker samtidig med, at DRs klassiske musikkanal P2, flytter til DAB.

Den nye station Radio Klassisk vil kunne høres på FM i hele hovedstadsområdet, København og Nordsjælland, og på FM i Østjylland i Aarhus og Skanderborg. I resten af landet vil YouSees kabelkunder kunne høre den via kabel, ligesom man vil kunne høre den på nettet. 

- Det er en stor dag for den klassiske musik i Danmark siger Palle Kjeldgaard, musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

- De fem Landsdelsorkestre har længe haft et ønske om at præsentere vore koncerter for en bredere kreds, og det er nu lykkedes at få skabt en meget spændende platform takket være samarbejdet med Radio100 FM. Aarhus Symfoniorkester er hidtil blevet radiotransmitteret via DR i begrænset omfang, men med Radio Klassisk får vi en markant større synlighed. Denne kanal vil være båret af kærligheden til den klassiske musik i et spændende samspil mellem landets ensembler og dygtige programværter.    

Fra 20. november
Radio Klassisk kan høres fra den 20. november og er en reklamefinansieret kommerciel radiokanal.

Kanalen vil udelukkende have fokus på klassisk musik og vil indeholde en blanding af værtsbårne programmer, koncerter, og non stop musikflader. En stor del af musikken vil blive præsenteret af musikere fra de fem landsdelsorkestre.

Ligesom der vil blive ansat en redaktion, som får sæde i radiostudier på Rådhuspladsen i København.

Forbilledet for kanalen er den engelske Classic FM, Englands største kommercielle radiostation.