Syltning efter alle kunstens regler
På hospitalet i Randers er strategien, at patienternes mad er økologisk og lavet fra bunden
I Randers har man på hospitalet gang i et kæmpe sylteprojekt. Fire ton asier, agurker, græskar og rødbeder skal syltes. Det gør man selv, fremfor at købe det i butikkerne.
- For det første, så smager det bedre, det er hjemmelavet, og i længden er det også billigere, siger ernæringsassistent Tina Gjøde Andersen.
Her har man en klar formodning om, at det nytter sig at servere hjemmelavet mad for patienterne.
- Vi skal tænke på, at det kommer vores patienter til gode, at vi leverer god kvalitet og dejlig mad, som patienterne bliver raske af, siger Mona Carøe Jensen, der er cheføkonoma.
Fødevarestyrelsen uddeler et sølvmærke til køkkener, der serverer mellem 60 og 90 procent økologisk. I Randers er man på 83 procent.
Vi går efter guldet, lyder meldingen.
Og det er gæsterne glade for, hvis man skal tro en lille rundspørge på hospitalet.
- Jeg synes, det er rigtig lækker mad, den minder lidt om barndommen, det vil sige, at det er lavet fra bunden, og det smager af det, det er, siger patient Bente Gunhild Hagen Frederiksen.
Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.