Sygeplejersker: Spar på vikarer

Hospitaler bør spare på vikarer og i stedet bruge pengene på egne ansatte, mener sygeplejersker, der mandag tog opstilling i Skejby.

Strejkende sygeplejersker tog mandag opstilling foran sygehuset i Skejby for at hilse på de af deres kollegaer, der fortsat arbejder i nødberedskabet.

Sygeplejerskerne frygter dog, at der i fremtiden ikke bliver så mange kollegaer at hilse på, hvis de ikke får mere i løn. I så fald søger mange i stedet job på landets privathospitaler, mener sygeplejerskerne.

For at forhindre en flugt fra de offentlige sygehuset, foreslår deres fagforening, Dansk Sygeplejeråd, at de danske hospitaler skærer i brugen af vikarer og i stedet bruger en del af pengene på at hæve lønnen for sygeplejerskerne - noget der også kommer patienterne til gode:

- I så fald bliver det sygehusenes egne sygeplejersker, der kommer på arbejde. De kender patienterne, og de er velkendte på afdelingerne. Det giver for mig at se en langt større kontinuitet i plejen og behandlingen, siger tillidsrepræsentant Susanne Heckmann til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs mere om konflikten på tv2oj.dk strejke-tema