Sygeplejersker skal tage imod 112-opkald

Region Midtjylland præsenterede onsdag fremtidens alarmcentral. Fra 1. december vil der være tilknyttet specialuddannede sygeplejersker.

Tidligere var politi og brandfolk ene om at besvare alarmopkaldende til 112, men i fremtiden skal også sygeplejersker være med til at vurdere opkaldene.

Ved at have en sygeplejerske på vagt på alarmcentralen håber Region Midtjylland at kunne udnytte ressourcerne bedre end i dag. Samtidig skal sygeplejerskerne sikre hurtigere og mere effektiv hjælp, når det er nødvendigt.

Den nye udvidede alarmcentral blev allerede en realitet i København tidligere i denne måned, og til december bliver den altså også indført i Østjylland.

- Når borgerne ringer 112, og der er sket noget alvorligt, så skal der en sundhedsfaglig person ind meget hurtigt for at vurdere, hvad der er brug for, og hvad der skal sættes ind, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND

Den nye alarmcentral blev onsdag præsenteret på Regionshuset i Århus. Se mere i onsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.