Sygeplejerske redder liv

Charlotte Harbo hjælper byens socialt udsatte borgere

02:25 Luk video

Socialt udsatte i Randers har fået deres egen sygeplejerske. Og det er en god investering for brugernes sundhed. Det viser erfaringerne fra Sundhedsklinikken på værestedet Perron 4.

- Der er færre indlæggelser og skadestuebesøg. Og vi får folk til lægen inden sygdomme udvikler sig alvorligt, siger sygeplejerske Charlotte Harbo til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sundhedsklinikken har været drevet som et forsøg de seneste tre år. Og det har betydet færre dødsfald og færre alvorlige sygdomme blandt værestedets brugere.

En af brugerne er Verner Heide Jensen. Før han fik mulighed for at komme på sundhedsklinikken, dulmede han smerter og sygdomme med alkohol.

- Så drak jeg en halv flaske brændevin og så tænkte jeg ikke mere over det, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Verner Heide Jensen har epilepsi og havde jævnligt anfald, inden Charlotte Harbo fik styr på hans mange piller.

- Siden har jeg ikke haft anfald, siger Verner Heide Jensen.

Verner Heide Nielsen bor på Perron 4, men det er ikke kun beboerne der benytter sundhedsklinikken. Det gør blandt andre Holger Petersen også. Han er invalid og lider af mange forskellige sygdomme. Men det var svært for ham at tale med egen læge.

- Vi kunne ikke så godt tale sammen. Så jeg havde nok siddet hjemme med mine problemer og var blevet mere syg, hvis ikke Charlotte var her, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sundhedsklinikkens store succes med at nå ud til de socialt udsatte har netop fået Randers kommune til at gøre tilbuddet permanent.