Sygehusfrygt var ubegrundet

Patienterne lider ingen overlast, selv om de nu skal køres helt til Randers Centralsygehus i stedet for det nærliggende Grenaa Sygehus.

Patienterne vil dø! Sådan lød det fra kritikere, da store dele af Grenaa Sygehus for tre måneder blev overflyttet til Randers Centralsygehus, så patienterne skal transporteres længere. Men TV 2 / ØSTJYLLAND's research viser, at frygten for sygehussammenlægningen var grundløs.

Protesterne var ellers massive på grund af den kraftige beskæring af Grenaa Sygehus. Frygten var, at den lange transporttid med 60 km. til Randers ville koste menneskeliv. Blandt andet ville det være vanskeligt at flytte folk med akutte hjerteproblemer.

- Ifølge vores statistik er der ikke nogen patienter, der har lidt fysisk overlast, siger Morten Noreng, cheflæge på Randers Centralsygehus.

Modstanderne siger til TV 2 / ØSTJYLLAND, at de er glade for, at det ikke endnu har kostet menneskeliv, men de er ikke overbeviste om succesen. Der er stadig døgnåbent på skadestue i Grenaa Sygehus, ligesom der fortsat foretages ambulante operationer. Derudover har borgerne på Djursland fået en lægeambulance, så patienter kan få lægehjælp på vej til Randers.

Siden sammenlægningen den 1. november 2003 er ca. 2500 patienter fra Grenaa blevet behandlet i Randers.

Heller ikke sygehuslukningen i Odder har ifølge lægerne været til fysisk gene for patienterne.