Sygehuse: Flere besparelser forsvinder

Alt tyder på, at børneafdelingen i Randers, intensivafdelingen i Silkeborg og de østjyske akutbiler alle slipper for lukning

Politikerne i Region Midtjylland var tirsdag eftermiddag gået i gang med at drøfte, hvilke sygehusafdelinger, der skal spares væk. Og allerede nu står det klart, at flere markante spareforslag er fjernet fra bordet.

Det gælder blandt andet den lukningstruede børneafdeling på Regionshospitalet Randers, som ifølge flere centralt placerede politikere bevares i en eller anden form. Også intensivafsnittet på Regionshospitalet Silkeborg bevares, ligesom der heller ikke ændres på akutbilerne overalt i landsdelen.

- Det oplæg, der ligger der, skal i hvert fald ændres, og det er vi i god gang med at finde ud af. Jeg er sikker på, at vi finder en løsning, hvor vi dels kan sige til ikke kun silkeborgenserne men alle borgerne i Region Midtjylland, at det præhospitale sker der ikke store ændringer på, i forhold til det, man har i dag, siger næstformand i regionsrådet, Bente Nielsen (SF).

Den endelige udgave af Region Midtjyllands spareplan bliver vedtaget den 23. februar.