Sygehus: Vi gør alt hvad vi kan

Afviser kritik efter udbrud af smitsom diarré

03:09

1 af 2

Regionshospitalet Randers gør alt, hvad der er muligt for at begrænse udbruddet af en smitsom diarré, der øjeblikket florerer på det østjyske sygehus.

Lørdag er i alt fem stuer sat i karantæne på grund af den smitsomme maveinfektion. På den måde håber sygehuset at kunne undgå diarréen i at sprede sig yderligere.

En af de pårørende til de indlagte på sygehuset - 49-årige Carsten Bertelsen - mener imidlertid, at de syge burde have været flyttet tidligere. Hans kræftsyge kone er blandt de patienter, der er ramt af den smitsomme mave-tarm-infektion.

Oversygeplejerske Bente Fogh afviser kritikken af Regionshospitalet Randers. Ifølge hende tager sygehuset alle nødvendige forholdsregler for at undgå smitten i at sprede sig.

Se: Sygehus ramt af maveinfektion

- Vi er på en tid af året, hvor det her florerer alle vegne. I øjeblikket isolerer vi for en sikkerheds skyld. Vi isolerer nogle patienter, som ikke har den her omgangssyge, men som måske har opkastning og diarré af en anden årsag. For en sikkerheds skyld isolerer vi, når vi har den mindste mistanke, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Bente Fogh er det uvist, hvordan smitten er kommet ind på sygehuset.

- Det kan jeg ikke sige. Det kan være, at det er patienter, der er kommet med det. Det kan også være personale, som er blevet smittet udefra og som lige pludselig er syge.

Se et interview med oversygeplejerske Bente Fogh i videoen øverst i artiklen.