Sygehus udvider

160 mio. kr. til Regionshospitalet i Randers

Med en ekstra indsprøjtning på 160 mio. kr. er der nu afsat penge til, at den store udvidelse af Regionshospitalet Randers kan gøres færdig.

Det står fast, efter at et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland onsdag bevilgede pengene til udvidelsen.

Beslutningen betyder, at hospitalet om godt to år vil have en akutafdeling på knap 10.000 kvadratmeter. Afdelingen samler ifølge Region Midtjylland alle faciliteter til hurtig modtagelse, diagnosticering og behandling af akutte patienter.

Første fase af byggeriet er allerede i gang og tages i brug i juni i år. Denne del indeholder en udbygning af den nuværende akutafdeling.

Se: Succes på skadestuen

Med den nye bevilling bliver det muligt at flytte skadestue, lægevagt, modtagelse af syge børn og ofre for alvorlige trafikulykker til den nye bygning ud mod Skovlyvej.

- Nu får vi mulighed for at tilbyde patienterne endnu hurtigere og endnu mere kompetent behandling, fordi der bliver én indgang til hospitalet, siger hospitalsdirektør Thomas Pazyj i en pressemeddelelse.

- Alle specialister vil være samlet i modtagelsen, sådan at der hurtigt kan fastlægges en behandlingsplan, og det kan afklares, om patienten skal indlægges eller kan behandles derhjemme.