Sygehus klar til nytårsaften

Dobbelt op på både læger og sygeplejersker

Foto: Colourbox

Nytårsaften er traditionelt set en af årets travleste dage på landets skadestuer.

På Aarhus Universitetshospital har man valgt at fordoble bemandingen af læger, sygeplejersker og serviceassistenter for, at kunne behandle de mange patienter, som vanen tro skal et smut forbi skadestuen.

Det er typisk sidst på aftenen og om natten, at der er allermest travlt, fortæller Hanne Boyles, som er afdelingssygeplejerske på Fælles Akut Afdeling:

- Det er først omkring midnat, at vi begynder at se skader med fyrværkeri. Ellers er det ofte fulde og festglade folk, som måske har vrikket om på foden på dansegulvet eller har været i slagsmål, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun fortsætter:

- Det afhænger ofte af vejret. Hvis der bliver glat, ser vi tit mange faldskader.

Se også: 11 fyrværkeriskader

Fælles Akut Afdeling dækker over skadestue, akutafdeling, lægevagt og medicinsk akut modetageafsnit.

På en normal aften og nat er der ifølge afdelingssygeplejerske Hanne Boyles omkring 20 til 30 patienter, mens der nytårsaften er op mod 100 patienter.

De senere år er der dog kommet færre patienter med fyrværkeriskader. Sidste år måtte 11 personer på skadestuen med øjenskader og forbrændinger:

- Det virker til, at folk er blevet mere opmærksomme og bedre til at bruge sikkerhedsbriller, siger afdelingssygeplejerske Hanne Boyles.