For syg til at samle ind

Allan Søndergaard må se på fra sidelinjen til velgørenhedsløb i denne weekend

03:03

Foto: Privatfoto

1 af 2

I fem år har Allan Søndergaard fra Sabro brugt tid og kræfter på at samle penge ind til Børnekirurgisk Afsnit på Aarhus Universitetshospital.

Denne weekend bliver løbet 'Giv 24 timer til syge børn' endnu engang afholdt. Et løb, han i sin tid startede sammen med sin kone, men som han i år ikke selv kan deltage i.

Allan Søndergaard er nemlig blevet syg og er i øjeblikket indlagt på hjerteafdelingen i Skejby. Her er han i færd med at blive udredt efter, at en dobbeltsidet lungebetændelse har sendt ham tælling med for megen væske i lungerne.

Se også: Helt ude i skilteskoven

Nu når han ikke selv kan deltage, bliver det hans kone og tre sønner, der står for arrangementet:

- Jeg bliver desværre ikke i stand til at gå nogle steder, så det er rart, at min familie kan tage over, siger Allan Søndergaard til tv2oj.dk.

'Giv 24 timer til syge børn' er et cykelløb, hvor private og virksomheder kan deltage og hjælpe med at samle penge ind. Det koster 100 kroner pr. rytter og derudover donerer hver enkelt rytter ofte ekstra penge ind eller får virksomheder til at sponsorere sig.

Løbet bliver kørt i weekenden og foregår rundt om Brabrandsøen.

- Jeg har lavet en aftale med min familie, at de gerne må sende mig billeder under løbet, så jeg kan holde mig opdateret, fortæller Allan Søndergaard.

Tidligere på året mødte Allan Søndergaard og hans projekt modstand, da Aarhus Kommune krævede, at han skulle betale flere tusinde kroner for skiltning. Det er der nu fundet en løsning på.

Du kan høre om Allan Søndergaard og hans kamp for sit cykelløb i videoen øverst i artiklen, som er filmet og redigeret af Palle Hansen.