SYG på Facebook

Flere deler erfaringer i facebookgrupper

04:14

1 af 2

At være sygemeldt i en længere periode kan være både ensomt og frustrerende. Det har resulteret i, at østjyderne i stigende grad melder sig ind i facebookgrupper, hvor de kan få råd, vejledning og social opbakning fra andre sygemeldte.

Facebookgrupperne er blevet et stort hit. En optælling af de såkaldte SYG i facebookgrupper viser, at hundredevis af østjyder vælger at dele deres erfaringer over nettet.

- Det er et stigende fænomen - og det kommer mere og mere, fortæller Jesper Tække, der er lektor og professor i social medier ved Aarhus Universitet

Ifølge Jesper Tække er facebookgrupperne udløbere af en større facebookgruppe fra 2010 med mere end 16.000 medlemmer som havde til mål at støt sygdomsramte der var kommet i klemme i systemet. I dag bruger medlemmerne dog facebookgrupperne til langt mere end det - nemlig til at vejlede og udveksle erfaringer med hinanden

På nuværende tidspunkt findes der 24 SYG i-facebookgrupper - og alene i grupperne for Randers, Norddjurs, Silkeborg og Favrskov er der over 800 medlemmer.

I indslaget øverst kan du møde Vinni Bang, som har fundet hjælp og støtte i facebookgruppen SYG i Silkeborg.