Syddjurs: Hvem peger på hvem?

Håber på mere roligt valg af borgmester

Kommunalvalget i 2009 blev turbulent i Syddjurs Kommune, hvor partierne ikke kunne blive enige om, hvem der skulle være borgmester.

Det begyndte med Socialdemokraterne, som pegede på Venstre, men til sidst endte det med, at SF og Kirstine Bille fik borgmesterposten.

Fælles for alle spidskandidaterne, der deltog i TV 2 | ØSTJYLLANDs valgdebat her til aften, var, at de håbede, at valget af borgmester ville gå mere gnidningsfrit i år.

 

Det var dog også det eneste, de kunne blive enige om - for når det kom til at pege på Syddjurs' kommende borgmester var der ikke mange r samstemmende udtalelser.

 

Peger på sig selv

De fleste af spidskandidaterne går nemlig selv efter borgmesterposten den 19. november.

- Vi er åbne overfor, hvad der skal ske. Vi starter med at snakke sammen i den røde blok. Socialdemokraterne peger på Jesper Mathiesen som borgmester, siger Jesper Mathiesen fra Socialdemokraterne.

 

- Det vil være en dybt ulykkelig situation at få en Venstre-borgmester. Vi vil gøre, hvad vi kan for at få en rød borgmester, siger Jesper Yde fra Enhedslisten.

Også Claus Wistoft fra Venstre går målrettet efter borgmesterposten og kan ikke forstå, hvorfor de røde partier er afvisende over for at pege på ham.

- Jeg synes, det er sigende for rød blok, at det åbenbart er så svært for dem at lægge stemmer til blå blok,  siger Claus Wistoft fra Venstre og hentyder til, at Venstre var med til at pege på borgmester Kirstine Bille (SF) i 2009.

 

For flere af de andre spidskandidater peger fingeren én vej, og det er på dem selv:

 

- Det skal være Carsten Bech ellers tager vi den derfra. Vi samarbejder med dem, der vil, siger Carsten Bech fra Radikale Venstre.

- Liberal Alliance peger på mig. Vi er ikke mere låst, end at vi vil høre, hvad andre kan, siger Per Zeidler fra Liberal Alliance

 

I Syddjurs Kommune er der oprettet tre valgforbund.

 

- Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten

- Radikale Venstre, Liberal Alliance og Borgerlisten

- Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti