Svine-MRSA breder sig

Bekymrende udvikling, mener ekspert

01:19

1 af 2

Svinebakterien MRSA breder sig fortsat - også her i Østjylland. De seneste tal viser mere end en fordobling i antallet af smittede i forhold til sidste år. Og det skaber bekymring.

- Vi finder en hel del flere svine-MRSA. Cirka en om dagen, og det er væsentlig flere end sidste år, siger Svend Ellermann-Eriksen, der er ledende overlæge på mikrobiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

På mikrobiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital har man til og med september i år registreret 277 tilfælde af svine-MRSA i Region Midtjylland, og det er mere end en fordobling i forhold til sidste år.

- Det er lidt bekymrende, fordi jo flere vi har, desto mere skal vi også reagere på det, siger Svend Ellermann-Eriksen.

Se: Strid om MRSA i Odder

Bakterien stammer fra svinebesætninger, og den er i sig selv ikke farlig for mennesker, ved mindre man i forvejen er syg. Men hvis bakterien får lov til at brede sig, kan det betyde, at flere og flere bliver resistente over for almindelig antibiotika.

- På sigt skal vi være relativt nervøse, for hvis vi ikke gør noget nu, så ender det med at gå galt. Så ender det med, at vi har en situation, hvor vi har ganske almindelige infektioner, vi ikke vil kunne behandle, siger Svend Ellermann-Eriksen.

Han fortæller, at man ikke kan udrydde bakterien fuldstændig, men at man kan begrænse den væsentligt.

Du kan se indslaget om MRSA i videoen over artiklen.