Ny AGF-islænding vil bidrage til boldbesiddelsen

AGF's nye islænding ser sig selv som en pasningsstærk spiller, der vil gøre aarhusianerne bedre til at holde på bolden

03:54

Björn Daníel Sverrisson blev i fredags præsenteret som ny mand i AGF, der hentede ham til Fredensvang fra den norske Tippeliga-klub Viking.

Allerede søndag fik han så sin debut - alle 90 minutter i AGF's 2-1 nederlag i Aalborg. Her lå han bag Danny Olsen og Mustafa Amini på den centrale midtbane.

Læs også AGF henter islænding i norske Viking

- Jeg spillede på 6'er positionen, men jeg kan også spille som 8'er. Det er lidt anderledes at spille som nummer 6 i Danmark i forhold til i Norge, siger Sverrisson, der ikke har nogen præferencer for, hvilken af de to pladser, han spiller. 

- Det er faktisk lige meget. Man er en smule mere involveret i spillet med bolden, når man spiller som 6'er, og man er lidt mere i boksen, når man er 8'er. Men det er lige meget for mig, bare jeg spiller, er jeg glad.

Læs også AGF rejste sig men tabte alligevel i Aalborg

Den 26-årige islænding betegner selv sit pasningsspil, som en af sine største forcer. I kampen mod AaB var han da også den spiller på banen med flest succesfulde afleveringer; 130 af slagsen. Og det er især i denne del af spillet, han selv mener, han kan tilføre noget til AGF. 

- Jeg ved, at holdet har haft svært ved at holde på bolden. Og forhåbentlig kan jeg hjælpe til på den front, jeg kan godt lide at have bolden meget. 

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Björn Daníel Sverrisson, der fortæller om starten i klubben, og at han blandt andet spurgte A.J. Soares til råds, inden han skiftede til AGF.