Svært at finde medarbejdere

Krisen er afblæst. Et nyt problem er opstået

02:05

1 af 2

Efter flere år med krise er udviklingen vendt for mange østjyske virksomheder.

I takt med at ordrerne kommer i hus, er der dog opstået et nyt problem: Det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

Vagn Pedersen Maskinfabrik i Hatting ved Horsens er en af de virksomheder, der har svært ved at få fat i de medarbejdere, der er nødvendige for at udvide produktionen.

- Det er et kæmpe problem. Vi må jo sige nej til nogle ordrer. I worst case kan vi også miste nogle af vores eksisterende kunder, siger indehaver af Vagn Pedersen Maskinfabrik Claus Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi har søgt gennem længere tid. Vi har haft et par rekrutteringsbureauer inde over. Vi har prøvet at smide stillingsopslag på vores Facebook. Men uden at få den store respons. I hvert fald ikke nogen vi kunne bruge direkte i vores produktion.

Hos Dansk Metal oplever man en øget efterspørgsel efter at ansætte fagforbundets ledige medlemmer. Mange virksomheder oplever dog, at det ikke er muligt at finde egnede medarbejdere til de ledige stillinger.

- Vi har haft en krise, hvor folk er flyttet ud af området - over i nogle andre jobs og også geografisk flyttet fra området. Dem står vi og mangler nu. Det er selvfølgelig beklageligt, for det bremser den udvikling, der er i gang, siger afdelingsformand Bjarne Sørensen fra Dansk Metal i Horsens.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.