Svært at finde forureningskilde

Århus Vand tog natten til tirsdag flere prøver af det forurenede vand, men forureningen er så svag, at det er svært at finde årsagen.

Siden lørdag har omkring 20.000 århusianere skullet koge vandet fra hanen, inden de kunne bruge det til at børste tænder, skylle grøntsager og drikke. Og det skal de blive ved med lidt endnu.

Århus Vand arbejder på højtryk for at finde kilden til forureningen, men indtil videre er det ikke lykkedes. Man havde ellers håbet, at en række prøver af DNA i vandet kunne afsløre, om forureningen kom fra mennesker eller dyr og i så fald hvilke dyr.

- Status er, at vi har fået indkrandset det område, hvor vi mener, der kan være mulighed for en eventuel forureningskilde. I det område har vi i nattens løb trykprøvet ledningsnettet og har fundet det tæt. Derudover har vi i går aftes fået resultater af nogle meget store vandprøver, men desværre er det ikke lykkedes at finde nogle bakterier, som man kunne lave DNA-bestemmelser på, siger administrerende direktør i Århus Vand, Lars Schrøder til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge direktøren er der tale om meget små mængder bakterier, og det gør opgaven endnu sværere.

Det betyder altså at koge-påbuddet opretholdes indtil videre.