Svært at få nye venner

Udenlandske ansatte føler sig ensomme

02:04

1 af 2

Det kan være svært at få et nyt netværk, når man kommer langvejs fra for at arbejde i Danmark.

Det erfarer foreningen International Community, som er de internationale medarbejderes netværksportal.

Foreningen har været i kontakt med flere virksomheder, som har måtte sige farvel til udenlandske medarbejdere, fordi de følte sig ensomme i Danmark.

- Vi danskere er nogle gange lidt lukkede, og vi er gode til at gå på arbejde fra klokken otte til fire og gå hjem bagefter og bruge tid sammen med vores familie eller dem, vi har kendt i lang tid. Nogle gange er det ikke så ofte, at man husker at tage kollegaerne med ud, siger Julie Soffi Fievé, kommunikationskoordinator ved International Community, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Svært at få nyt netværk

Anil Mor kommer fra New Delhi i Indien og har i snart to år arbejdet ved Klinisk Epidemiologisk Afdeling under Aarhus Universitetshospital.

Han har også oplevet, at det kan være svært at få nye venner i Danmark.

- Det er ikke nemt at møde mennesker her. Folk er meget generte, så i begyndelsen tænkte jeg: "Er det kun mig folk ikke vil snakke med?", siger Anil Mor til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For at hjælpe udlændingene på vej, afvikler International Community hver måned en café for de mange medarbejdere i Aarhus. Caféen bliver afholdt den første tirsdag i måneden og bliver derfor kaldt "First Tuesday.

Anil Mor var i dag med til caféen for at være social med andre mennesker:

- Vi har brug for venner og netværk. Det er sådan her, vi møder nye mennesker og deler vores erfaringer med dem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om dagens café øverst i artiklen.