Suverænt påskevejr fortsætter

Meteorologerne giver glædeligt påskebudskab: Det lækre og lune ferievejr fortsætter højtiden ud

Danmark oplever i disse dage det varmeste påskevejr i 11 år.

Folk flokkede til parker, fortovscafeer og badestrande på den usædvanligt lune og solrige skærtorsdag, og langfredag byder på akkurat lige så flotte forhold.

Den står ganske enkelt på skyfri himmel og solskinstimer i lange baner.

- Det er noget af det bedste vejr på denne tid af året, som vi har haft i meget, meget lang tid, fastslår meteorolog Jens Ringgård Christiansen fra TV2's Vejrcenter.

Faktisk skal vi helt tilbage til 2000, hvor termometeret viste over 25 grader på Bornholm, for at finde varmere påskevejr.

Men i de øvrige landsdele skal man endnu længere tilbage i historien for at finde konkurrenter til vores 2011-vejrstatistik.

- I store dele af landet er det faktisk det bedste påskevejr, som vi har haft i måske 20 år, fortæller Jens Ringgård Christiansen.

Og lad endelig shorts og solcreme blive liggende fremme de næste par dage.

- Det bliver fantastisk. Temperaturen kommer op over de 20 grader flere steder i landet, vindforholdene bliver svage, og det bliver svært at finde skyer på himlen, lyder det.

Vandet stadig koldt

Vandet omkring Danmark er dog stadig temmelig koldt, og det kan man mærke i sommerhusområder, der ligger tæt på kyststrækninger med pålandsvind.

Men man skal ikke langt ind i landet, før det bliver skønt, lyder vurderingen. Og det forrygende vejr fortsætter på den anden side af påsken.

- Det her meget fine vejr holder nogenlunde måneden ud, og først da begynder der at komme variationer i det, fastslår Jens Ringgård Christiansen.