Suveræne DM-titler til Randers Cheerleaders

Efter weekendens flotte resultater er sæsonen forlænget, da klubbens seniorhold har kvalificeret sig til EM.

Alle de glade udøvere fra Randers Cheerleaders med deres medaljer og pokaler fra weekendens succesfulde DM i Frederikshavn. Foto: Randers Cheerleaders

Akrobatik i de højere luftlag er hverdag for udøverne hos Randers Cheerleaders. I weekenden var de til DM i Frederikshavn, hvor to af klubbens i alt fem hold imponerede ved at blive danmarksmestre.

Det er meget dygtige hold til EM. Særligt nordmændene og tyskerne er gode

Petra Lund, træner, Randers Cheerleaders

Klubbens yngste udøvere findes på Peewee-holdet (8-11 år), og at de tog en DM-titel, giver store forhåbninger til fremtiden.  

- En god fødekæde er rigtig vigtig, så vi er selvfølgelig henrykte over sejren. Pigerne har vundet en gang før, men det er nogle år siden efterhånden, og der var det faktisk også i Arena Nord, så det er en god følelse, vi har deroppe, siger Petra Lund, træner i Randers Cheerleaders til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Overraskende store sejre

Både Peewee-holdet og seniorholdet vandt med stor margen ned til nærmeste konkurrent. Generelt kan det være svært at forudse, hvordan man står i forhold til de andre hold.

- Vi vidste godt, at vi havde muligheden for at blande os i toppen med vores seniorhold. De har virkelig trænet hårdt hele sæsonen. Vores konkurrenter er dog også rigtig dygtige, og det kan være svært at vide, hvordan niveauet er, da man ikke ser hinandens træning og derfor ikke kan vurdere, hvordan vi står i forhold til hinanden, forklarer Petra Lund.

Sammenholdet er stort på tværs af de forskellige årgange hos Randers Cheerleaders. Foto: Randers Cheerleaders

Seniorholdet vandt også guld i 2010, hvor det ligeledes var i Arena Nord. Og i år lykkedes det altså igen at besejre blandt andet hjemmebaneholdet fra Frederikshavn, der har vundet utallige gange de seneste år.  

Normalt slutter en cheerleadingsæson i starten af juni, men med DM-titlen så er seniorerne nu også kvalificeret til EM, der afholdes i Prag i Tjekkiet d. 24.-25. juni.

Læs også Nu sættes Watermusic-billetter til salg

- Det er meget dygtige hold til EM. Særligt nordmændene og tyskerne er gode. Vi tager det mest som en ryste-sammen-tur, og så er det også altid godt at komme ud at se, hvad der er de nye trends inden for cheerleading, fortæller Petra Lund.

Randers Cheerleaders blev oprettet i 2002, og der er også mandlige udøvere at finde på klubbens seniorhold.

Her i videoen kan du se hvordan det gik, da Østjylland indefra var på besøg hos Randers Cheerleaders.

09:13 Luk video