Sushi-kæde får stor bøde

Dyne-Larsen ejer halvdelen af kæden

Foto: TV2OJ / Colourbox

Sushi-kæden Letz Sushi i København, som dynekongen Lars Larsen ejer halvdelen af, fik i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i hele 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013. Det skriver metroxpress.

Det viser en aktindsigt, som fagbladet 3F har fået fra Københavns Politi, og som metroxpres har gennemgået.

Københavns Politi har i flere tilfælde taget udenlandske studerende i at arbejde over 300 timer om måneden i sushibranchen.

I 14 tilfælde arbejdede udenlandske studerende - typisk kinesiske - mere end de tilladte 15 timer om ugen, og i to tilfælde var kinesere ansat uden arbejdstilladelse.

Direktør og medejer af Letz Sushi Louise Ertman Baunsgaard skriver i en e-mail til metroxpress, at hun er uenig i 'politiets vurdering'.

- Vi har valgt at betale bøden, da vi ikke kan dokumentere, at vi har overholdt reglerne,' skriver hun og henviser til, at Letz Sushis gamle lønsystem ikke indeholdt oplysninger om, hvornår på måneden medarbejderne var på arbejde.

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, sidder i bestyrelsen for Letz Sushi Aps, og Jysk Holdings pressechef oplyser i en e-mail til metroxpress, at de er tilfredse med, at Letz Sushi har fået et nyt lønsystem, der kan dokumentere, at reglerne nu bliver overholdt.

Afdelingssekretær i 3F Jan Mathisen mener, at Letz Sushi er sluppet for billigt:

- Det virker usandsynligt, at en bøde på 350.000 kroner modsvarer det, Letz Sushi har sparet ved at udnytte kinesere.

Denne påstand afviser direktøren for Letz Sushi:

- Letz Sushis kokkelønninger er højere end overenskomstlønnen, og Letz Sushi har ingen besparelser på at have kinesiske studerende ansat. Medarbejdere hos Letz Sushi - herunder de kinesiske studerende - bliver ansat på grundlag af deres kompetencer, fortæller Louise Ertman Baunsgaard, der er stifter og direktør af Letz Sushi.