Sundhedsvæsen til diskussion

Det vil politikerne gerne diskutere i aften

Fra klokken 19.45 til 21.00 i aften er der valgdebat med spidskandidaterne til regionsrådsvalget i Region Midtjylland.

Debatten bliver sendt på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal og på TV2OJ.dk.

Forud for debatten har vi på TV 2 | ØSTJYLLAND spurgt et par af kandidaterne om, hvad de gerne vil diskutere.

Se politikernes svar på nedenfor:

Anders Primdahl Vistisen, Dansk Folkeparti:

- Vi vil gerne tale om de store linjer i sundhedpolitikken. Hvordan vi sikrer behandlingsgarantien, hvordan vi prioriterer i forhold til centralisering og decentralisering og hvad vi kan gøre for at lægge nogle opgaver ud til sundhedshusene. Derudover vil vi også gerne tale ledelse i regionen. Der har været en række sager fra statsforvaltningen og hele referat-sagen, som vi gerne vil have på bordet.

Anne V. Kristensen, Venstre:

- Jeg vil gerne diskutere, hvordan vi lever op til kræftpakkerne og udredningsgarantien. Vi lever ikke op til ventetiderne, og det går ud over de syge patienter. Det er noget af det første, vi vil gå i krig med, hvis vi får flertal. For eksempel er det kun 15 procent af patienter med blærekræft, som bliver udredt til tiden. Når der er kapacitet i den private sektor, skal vi udnytte den. Det står der også i loven, at vi skal.

Bent Hansen, Socialdemokraterne:

- Vi kommer forhåbentlig til at snakke om det nye forslag fra Venstre og Dansk Folkeparti om, at vi nu skal have hele portørområdet privatiseret. At man vil lægge det ud til privatisering er helt nyt. Det er nyt, at man vil gå så langt - så er der jo slet ingen grænser. For mig at se er det et helt andet sundhedsvæsen, vi er på vej hen imod.

Bente Nielsen, SF:

- Jeg ser frem til at få en debat, så man kan se, hvem der vælger et offentligt sygehusvæsen, og hvem der vil have brugerbetaling og privatisering. Det er vigtigt for vælgerne, at kunne se, hvad de vælger til og hvem, der snakker og tager ansvar, og hvem, der ikke gør. Den blå stue har vi kun set skosålerne af hver gang, der skulle træffes væsentlige beslutninger.