Sundhedstjek ved bussen

SOSU-elever viser, hvad de kan i virkeligheden

Foto: Skipper Ib

Foto: Skipper Ib

Foto: Skipper Ib

Foto: Skipper Ib

Foto: Skipper Ib

1 af 5

Tirsdag var et af busstoppestederne i Aarhus omdannet til et sundhedscenter.

Her kunne buspassagerer og nysgerrige få tjekket deres helbred i forbifarten.

Det var SOSU-assistentelever fra Aarhus Social- og Sundhedsskole, der stod for arrangementet, som en del af skolens åben hus-kampagne.

Skolen kører sammen med Undervisningsministeriet kampagnen 'Muligheder i virkeligheden', for at gøre opmærksom på de muligheder man kan få med en erhvervsuddannelse.

- Vi vil gerne rette fokus på SOSU-assistentuddannelsen som et rigtig godt kvalificeret valg for de unge, siger uddannelseschef fra Social- og Sundhedsskolen i Aarhus Maria Dyhrberg Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En af årsagerne til kampagnen er blandt andet det store fald i elever, som vælger en erhvervsuddannelse. På 10 år er ansøgerne fra 9. og 10. klasse til erhvervsuddannelserne faldet fra 30 til 19 pct.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil have flere til at søge. Vi ser nogle elever, hvor vi tænker, at de måske skulle have startet her på skolen i stedet for at prøve noget andet først. Vi veksler mellem teoretisk undervisning og praksis, og det er der mange, der trives rigtig godt i, så det vil vi gerne vise omverden, siger Maria Dyhrberg Rasmussen.