Sundhedshus droppet

Nyt Sundhedshus droppet på grund af lægemangel

Pinlig. Sådan betegner formanden for Borgerforeningen Mols/Distriktsråd Mols-Helgenæs, Jørgen Ørgård, situationen, efter at foreningen har måttet droppe et storstilet projekt om et sundhedshus i Knebel.  

Sundhedshuset skulle have været med til at fremtidssikre borgernes adgang til lokale sundhedstilbud efter lukningen af Grenaa Sygehus. 

- Det er ualmindelig trist at være nødt til at kaste håndklædet i ringen. Det er pinligt at skulle sende 6-7 mio. kr. retur, siger formanden for Borgerforeningen Mols/Distriktsråd Mols-Helgenæs, Jørgen Ørgård til TV2 | ØSTJYLLAND.  

Mangler læger
Projektet havde ellers opnået tilsagn om støtte på i alt 6-7 mio. kr. fra blandt andet Region Midtjylland, Syddjurs Kommune, LAG Djursland og en lokal investor.

Men på grund af lægemangel må initiativtagerne i borgerforeningen nu takke nej til pengene. Dermed sættes en stopper for visionen om et fælleshus med blandt andre læger, tandlæger, fysio- og ergoterapeuter. 

Første forhindring indtraf, da to af de i alt tre læger trak sig ud og indrettede egen fællespraksis. Det betød, at ideen med at lokke nye, yngre læger til ved hjælp af et fælles sundhedshus smuldrede. 

Det endelige dødsstød kom, da den sidste lokale læge trak sig ud med henvisning til den manglende vind i sejlene til projektet.