Sunde borgere koster kassen

Sunde borgere en økonomisk ulempe

02:45

1 af 2

På den korte bane er det godt, at borgerne i Østjylland bliver sundere, men på den længere bane kan det være en økonomisk ulempe, fordi borgerne på sigt kommer til at koste samfundet flere penge.

Sådan sagde professor i nationaløkonomi Christian Bjørnskov, da han blev interviewet i TV 2 | ØSTJYLLANDs nyhedsudsendelse kl. 19.30 onsdag aften.

I dag er Region Midtjylland kommet med en ny befolkningsundersøgelse med titlen "Hvordan har du det?", der indeholder tal for de 25-79 årige i regionen. 54.000 er blevet spurgt om, hvordan de har det. 35.000 har svaret.

Den store kortlægning af østjydernes sundhedstilstand viser, at selvom nogle af os stadig ryger og drikker og bliver syge eller deprimerede, så går det alt i alt faktisk ganske godt.

Men det, at vi har det godt, kan være en økonomisk ulempe på længere sigt.

- Problemet er, at jo længere folk lever, jo dyrere bliver de faktisk. De seneste år i folks liv er meget dyre, og jo længere de lever i de dyre år, jo mere tynger det økonomien, siger professor i nationaløkonomi Christian Bjørnskov til TV 2 | ØSTJYLLAND under aftenens live-interview.

I interviewet øverst på siden kan du se, hvad sundhed betyder for lykken.