Sun Tours aflyser Tunesien-rejser

Aarhusianske Sun Tours indstiller sine rejser til Tunesien efter fredagens terrorangreb

Foto: Sun Tours/Google maps. Collage: TV2OJ

Flere danske rejsebureauer har valgt at droppe alle rejser til Tunesien efter fredagens terrorangreb mod et badehotel i feriebyen Sousse.

Det gælder både Sun Tours, der har hovedsæde i Aarhus, samt Detour og Bravo Tours, ligesom Spies også meddeler, at selskabet dropper rejser til landet.

På Facebook meddeler Sun Tours:

- Vi er dybt berørte af den tragiske situation i Tunesien. Første prioritet har været at komme i kontakt med alle vores gæster i Tunesien, skriver selskabet og fortsætter:

- Vi har valgt at indstille alle fly til Tunesien, da vores gæster skal kunne glæde sig til deres ferie. Alle har selvfølgelig mulighed for at ombooke deres rejse eller annullere.

Se: Efter angreb: Vi holder øje

På sin hjemmeside oplyser Detour:

- På grund af det frygtelige angreb i Sousse i Tunesien har vi besluttet med øjeblikkelig virkning at aflyse vores rejser til Tunesien i sommersæsonen til og med udgangen af juli måned, skriver Detour.

Hos Bravotours kommer aflysningerne til at vare sæsonen ud, oplyser kommerciel direktør i Bravo Tours, Gitte Søndergaard:

- Jeg kan ikke se, at vi kommer tilbage dertil - i hvert fald ikke i 2015, siger Gitte Søndergaard til Ritzau og fortæller, at hendes medarbejdere har arbejdet på højtryk for at finde erstatningsrejser til de danskere, der skulle have været på ferie i Tunesien.

- De fleste gæster vil gerne på ferie, vi har næsten ingen, der vil have deres rejse refunderet, siger hun.

Se: Sun Tours: Situationen er rolig

Fredag meddelte det store britisk-ejede rejseselskab Spies også, at de aflyser alle rejser fra Danmark til Tunesien.

Terrorangrebet fredag var rettet mod det femstjernede Riu Imperial Marhaba Hotel, som ligger nær stranden i den nordlige del af feriebyen Sousse.

38 mennesker blev dræbt af en eller flere gerningsmænd, der skød dem på stranden og i en hotellobby.

En gerningsmand - der allerede var i politiets søgelys - blev skudt af politiet.

Personer fra Storbritannien, Irland, Belgien og Tyskland har mistet livet ved angrebet.

Du kan se Sun Tours opslag på Facebook herunder: