Sukkerafgift: Job reddet

Arbejdspladser bliver i Østjylland

Beslutningen om at droppe de omdiskuterede fedt- og sukkerafgifter har sandsynligvis reddet østjyske job fra at forsvinde til udlandet.

Flødebolleproducenten Samba i Skanderborg har tidligere advaret om, at afgifterne kunne betyde et farvel til 100 af virksomhedens ansatte.

Efter at regeringen har besluttet at droppe sukkerafgiften, er der udsigt til, at stillingerne bliver i Østjylland.

- Politikerne har afskaffet afgifterne, og vi vil selvfølgelig gerne kvittere ved at kæmpe for at bevare arbejdspladserne inden for landets grænser, siger direktør Esben Karstensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Behersket begejstring

Også hos Carletti i Skødstrup vækker regeringens beslutning glæde. Begejstringen på virksomheden, der blandt andet producerer skumbananer og P-tærter, er dog knap så stor som hos Samba.

- Det er en behersket glæde. Vi er glade for, at fedtafgiften afskaffes, men sukkerafgiften har intet med os at gøre. Til gengæld stiger chokolade- og sukkervareafgiften fortsat, og det rammer i den grad os på Carletti. Det er meget skidt for vores konkurrence, siger direktør Niels Petersen.

Carletti har efter eget udsagn afskediget 20 ansatte på grund af fedtafgiften. Der er dog ikke udsigt til yderligere fyringer i den nærmeste fremtid.

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om at rykke den danske fabrik til Polen - men det er da nemmere at konkurrere i Polen, hvor vores investeringer fortsat stiger. Jeg kan ikke udelukke, at vi en dag flytter produktionen til Polen, men jeg ser gerne, at vi bevarer fabrikken og arbejdspladserne i Danmark.