Aarhus Teater og Sort/Hvid vinder fem Reumert-priser

Forestillingerne Erasmus Montanus og Living Dead vinder fem Reumert-priser til Aarhus Teater og Sort/Hvid

Dele af holdet bag Erasmus Montanus, der modtog prisen for Årets Teaterforestilling 2017: Fra venstre: Scenograf David Gehrt, forestillingsleder Susse Riber, tekstbearbejdelse Dennis Meyhoff Brink, scenograf Ida Grarup, administrativ leder S/H Søren Normann Hansen, skuespiller Lotte Andersen, instruktør og teaterdirektør S/H Christian Lollike, teaterdirektør Aarhus Teater Trine Holm Thomsen, skuespiller Simon Mathew, instruktørassistent Sigrid Carlsen, skuespiller Nanna Bøttcher, dramaturg Tanja Diers og regissør Trine Tue. Foto: Aarhus Teater

Holberg-komedien Erasmus Montanus er blevet til i samarbejde med teatret Sort/Hvid og Kulturhovedstaden Aarhus 2017. Foto: Emilia Therese

1 af 2

Aarhus Teater kunne tage fem priser med hjem, da årets Reumert-prisuddeling løb af stablen i weekenden. 

Aarhus Teater var nomineret for forestillingerne Erasmus Montanus og Living Dead, der begge er lavet i samarbejde med Sort/Hvid. 

Læs også Billetter rives væk: Unge vil i teatret og se Erasmus Montanus

- Jeg er utroligt glad og stolt over at Sort/Hvid og Aarhus Teater sammen kunne hjembringe fem betydningsfulde priser, og jeg er særligt glad for, at vores fælles ambition om at udvikle scenekunsten og rokke ved teaterkonventionerne går hånd i hånd med publikums interesse for forestillingerne, siger direktør ved Aarhus Teater Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget taknemmelig for, at publikum har taget så godt imod både Living Dead og Erasmus Montanus og at begge forestillinger spillede for fulde huse. Det giver pulserende energi til at fortsætte arbejdet - ja, det lover faktisk godt for scenekunstens fremtid i det hele taget.

03:19

Skuespilleren Ole Thestrup spillede med i forestillingen Erasmus Montanus, og han foræller her mere om stykket. 

Luk video

Forestillingen Erasmus Montanus, der var Aarhus Teaters første bidrag til Kulturhovedstad 2017, var nomineret til tre priser. årets forestilling 2017, Andreas Jebro for årets mandlige hovedrolle og Gehrt og Grarup for årets scenedesign. 

De sidste to priser var for forestillingen Living Dead. Forestillingen vandt årets særpris, og så vandt Maria Rich årets kvindelige ensemblerolle. 

Læs også På gaden i Aarhus: Hvornår er man egentlig dansker?

Samarbejdet mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid, der nu har ført til fem Reumertpriser, fortsætter med forestillingen Hospitalet, der får urpremiere på Aarhus Teater Scala den 2. februar 2018. Den spiller herefter på Sort/Hvid i København fra 14. marts.

Nedenfor kan du se, hvordan udsigten er fra scenen på Aarhus Teater: