Succes med seniorjobs

Har fundet arbejde til 40 seniorjobbere

De har stor succes med at få det grå guld tilbage i arbejde. Skanderborg Kommune har gjort en dyd ud af at få ældre tilbage til arbejdet.

I første halvår af 2013 har Skanderborg Kommune haft succes med at finde arbejde til 40 seniorjobbere. Målet er at få dem tilbage i ordinær beskæftigelse.

Men det er ikke sådan lige til. Seniorjobberne må nemlig ikke varetage opgaver, som de ordinært ansatte besidder. Men til trods for den udfordring er det altså lykkedes af fremskaffe 40 pladser, så seniorjobberne kan returnere til arbejdsmarkedet.

Modsat mange andre kommuner, så er et seniorjob et langvarig løsning - det er blot en metode at lede seniorer tilbage på sporet til et job på almindelige vilkår.

- Selvom det egentlig ikke er en del af ordningen, at et seniorjob, skal være en vej tilbage til en almindelig ansættelse, så betragter vi det principielt sådan i Skanderborg Kommune. Det betyder også, at vi (Jobcentret) undervejs i ansættelsen formidler ordinære job til seniorjobberen. Blandt andet med møder omkring jobåbninger, opkvalificering og konkrete jobmuligheder, siger beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen.

Brancheskift

Det lyder meget godt altsammen, men som seniorjobber skal man være forberedt på et brancheskift. Hvis man før var ansat i et job, hvor slips var påkrævet, så kan det godt ende med, at man pludselig finder sig selv i et par overalls.

- Vi ansætter seniorjobbere der, hvor de kan gå ind og gøre en forskel. Det er selvfølgelig en udfordring for den enkelte, men det betyder også, at man kan bringe sine kompetencer i spil på en ny og spændende måde. Vi har seniorjobbere, der virkeligt har udviklet sig og fundet sig selv i en ny rolle, fortæller HR/ Løn- og Personalechef Runa Brøchner.

 

Fakta om seniorjob:

Arbejdsløse over 55 år, der har opbrugt deres dagpenge, er berettiget til et kommunalt seniorjob, hvis de er tilmeldt efterlønsordningen.

 

Regeringens skønnede i 2012 at der var behov for ca. 700 stillinger på landsplan. I juli 2013 var det opgjort til mere end 5.000 stillinger.

 

Ansættelse af seniorjobbere skal medføre en nettoudvidelse af ansatte i virksomheden.

 

Ansatte i seniorjob er omfattet af den almindelige overenskomst vedr. løn mv.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig