Succes med helbredstjek

2.000 randrusianere har fået test

Siden Randers Kommune introducerede det såkaldte helbredstjek, har mere end 2.000 borgere taget imod tilbuddet og fået testet blandt andet kolesterol, blodtryk og kondi-tal.

Og det er ikke kun de, som i forvejen spiser og lever sundt, som har taget testen. Det er lykkedes projektet at få fat i en gruppe borgere, der har lidt for mange kilo på sidebenene, og det glæder projektleder Jannie Fogh Kristensen:

 

- I de fleste helbredsundersøgelser dukker de mennesker op, der i forvejen lever sundt. Det er derfor meget positivt og overraskende, at det især er borgere, der trænger til at tabe sig og få en bedre kondition, der har takket ja til at få tjekket deres helbred, siger Jannie Fogh Kristensen

 

Undersøgelsen viser, at tre ud af fem blandt deltagerne er overvægtige og har et lavt kondital. Hver fjerde har for højt blodtryk.

Det er dog ikke alle borgere, der har en dårlig kondition. Anette Vestergaard var nummer 2000, der fik foretaget et helbredstjek. Hun havde en god idé om, hvad resultaterne fra lungefunktionstesten, blodprøverne og de andre målinger ville vise. Og hun er glad for, at hun tog imod tilbuddet:

 

- Selvom man har en god idé om, hvordan ens krop har det, giver det alligevel ro i sindet at få det bekræftet. Det er jo ikke til at vide, om man render rundt med nogle skjulte skavanker, fortæller hun.

 

Aktive tilbud til borgerne

På Randers Sundhedscenter er man klar til at følge op på de mange helbredstjek:

 

- Tallene vidner om, hvor vigtig et projekt "Tjek dit helbred" er. Borgerne er igennem et gennemgribende sundhedstjek, og efterfølgende sender vi ikke bare borgerne hjem, men giver dem råd og vejledning om, hvordan de kan opnå en sundere livsstil. De, der har brug for hjælp at tabe sig, få bedre motionsvaner eller ønsker at stoppe med at ryge kan få hjælpen her i Randers Sundhedscenter, fortæller  Jannie Fogh Kristensen 

 

Fakta 

Tjek dit helbred er et samarbejde mellem Randers Kommune og de praktiserende læger og har som mål at bedre borgernes sundhed og livskvalitet og forebygge livsstilsrelaterede sygdomme. Tjek dit helbred løber i perioden 2012-2017 og inviterer i den periode målgruppens cirka 26.000 borgere til et helbredstjek. Målgruppen er borgere mellem 30-49 år.