Succes med at få overvægtige børn i Odder til at tabe sig

Odder Kommune har på sin overvægtsklinik hjulpet mange børn med vægttab og givet dem mere livsglæde

02:09

Det kan have store konsekvenser for børn og unge at veje for meget – både helbredsmæssigt og i forhold til deres livskvalitet. I Odder Kommune har man derfor gjort meget for at hjælpe familier, hvor børnene har kæmpet med vægten. Indtil nu har projektet været en succes.

- De 30 børn, vi har i systemet, har for langt størstedelens vedkommende tabt sig og blevet gladere. Det sidste er ret vigtigt, siger sundhedsplejerske i Odder Kommune, Helle Houlberg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Tømrerne er nu sundere: Svært at sidde alene og spise salat

Ifølge hende giver det ofte dårlig livskvalitet for børn at veje for meget, og deres selvværd rammes. For at de kan få tabt sig og blive sundere og gladere, er det essentielt at få forældre med.

- Det er jo et forældreansvar, fordi det er dem, der bestemmer, hvad der bliver købt ind, og de skal guide børnene. Hos os har det fungeret sådan, at det var forældrene, der henvendte sig, og så har vi valgt kandidater gennem interviews. De har skullet være meget motiverede, fortæller Helle Houlberg.

Under forløbet har forældre og børn så kommet på klinikken hver femte-sjette uge, hvor de har fået gode råd om kost og bevægelse.

Du kan se hele interviewet med sundhedsplejersken i videoen øverst på siden.