Succes med dåser

Genbrug frem for grøftekant

Horsens har som det andet sted i Danmark fået sin egen pantstation, og det har borgerne taget til sig.

Pantstationen har kun været åben et par måneder, men allerede nu er der gode tegn: horsensianerne er gode til at aflevere deres tomme dåser og flasker.

- Siden åbningen i marts er der blevet afleveret sække på Pantstationen hver dag, og vi kan allerede nu se, at antallet af indleverede sække er støt stigende. Horsens er rigtig godt med og slår på nuværende tidspunkt Høje Tåstrup, siger Inge Fisker, der er underdirektør i Dansk Retursystem A/S, i en pressemeddelelse.

Fordelen ved pantstationen er, at borgerne ikke skal scanne hver enkel dåse eller flaske, men kan nøjes med at smide det hele i en godkendt sæk og aflevere den på stationen. Et par dage efter bliver pantbeløbet så automatisk sat ind på ens konto.

- Samtidig med at vi kan registrere flere sække i Horsens, oplever vi også, at flere og flere horsensianere afleverer tyske dåser, selvom de ikke får pant får dem. Vi er også rigtig glade for, at disse dåser genanvendes på denne måde i stedet for at havne i naturen eller i skraldespanden, siger Inge Fisker, der er underdirektør i Dansk Retursystem A/S, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Retursystem A/S er succesen hjemme, hvis 30 % af de emballager, der returneres i Horsens Kommune, afleveres på Pantstationen. I Horsens er man derfor allerede nu godt på vej.