Styrker indsatsen mod ebola

Østjyske læger og sygeplejersker skal kæmpe mod ebola

03:04

1 af 2

Østjyske læger og sygeplejersker skal sættes ind i kampen mod den livsfarlige sygdom Ebola, der lige nu spreder sig i Vestafrika. Og på Aarhus Universitetshospital i Skejby er medarbejderne på Infektionsmedicinsk Afdeling klar til den øgede ebolaindsats.

Udviklingsminister Mogens Jensen (S) vil sende op mod 25 læger og sygeplejerske af sted til Vestafrika.

- Der er en række rammebetingelser, som der stadig arbejdes med, men det er mit håb, at man nu hurtigt kan få rekrutteret deltagere, og at de nu kan blive sendt af sted inden længe, siger Mogens Jensen.

SE: Værre end forventet

De personer, der nu skal sendes af sted på statens regning, kommer primært fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og søsterafdelingen på Hvidovre Hospital.

- Vi er klar til at løfte den opgave, og vi er begyndt at arbejde med, hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre i vores egen afdeling at uddanne personalet til at tage af sted. Og det tror vi bestemt godt kan lade sig gøre, siger Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Mange personer er smittet med ebola i Vestafrika, og dødeligheden er op mod 90 procent. Røde Kors vurderer, at omkring 4.000 personer har mistet livet til Ebola.

SE: Sygeplejerske klar til at hjælp

På Infektionsmedicinsk Afdelingen på Aarhus Universitetshospital har flere allerede tilkendegivet, at de gerne vil rejse til Vestafrika og hjælpe til i kampen mod Ebola.

- Der er behov for en stor international koordineret aktion for at bremse epidemien og håndtere det rent sundhedsmæssigt i Afrika, siger Lars Østergaard.

Han fortsætter:

- Vi vil sætte træningsprogrammer i gang og sørge for, at det de folk vi sender af sted ved med sig selv, hvad de går ind til og kan gøre de ting, de skal gøre.

Sammen med den øgede indsats har regeringen besluttet at give 115 millioner kroner ekstra til arbejdet med at bekæmpe ebola.

Du kan se mere om den øgede indsats mod ebola i indslaget øverst på siden, hvor du også kan møde en af dem, der gerne vil rejse til Vestafrika for at hjælpe.