Styregruppe bag Himmelbjerg-planer er nedlagt

Borgergruppen 'Folkets Bjerg' ser nedlæggelsen af styregruppen som en sejr. De er dog stadig skeptiske over processen

02:32

VIDEO: Planerne om fornyelse af Himmelbjerget tages igen op i økonomiudvalget.

Kan Himmelbjerget sælge sig selv, eller skal arkitekttegnede udsigtspunkter, stier og informationscenter skaffe flere besøgende til bjerget? 

Himmelbjerget har været et varmt emne denne sommer, og den helhedsplan, som Skanderborg Kommune har fremlagt, er blevet heftigt debatteret. 

Læs også Plan om at udvikle og forskønne Himmelbjerget møder indædt modstand

Nu er styregruppe bag planen blevet nedlagt, og projektet om fornyelsen af Himmelbjerget er sendt tilbage i økonomiudvalget. 

Den beslutning ser Anders Hougaard, der er initiativtager til borgergruppen ’Folkets Bjerg’, som en sejr - men han jubler alligevel ikke. 

- Det er slet ikke med hænderne oppe over hovedet. Historien er fyldt med processer, hvor der har været inddragelse, hvor det har været ren proforma. Det vil vi have et kritisk blik i forhold til, siger Anders Hougaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Flere idéer til løsninger

Anders Hougaard og resten af Folkets Bjerg har længe været kritiske over for planerne om at forny Himmelbjerget, og har flere gange været i medierne med deres kritik. 

Man kan gøre det på langt skønnere og æstetiske måder.

Anders Hougaard, initiativtager, ’Folkets Bjerg’.

Frontmanden fortæller dog, at man er enige i, at der kan gøres noget på to punkter. Blandt andet formidlingen af attraktionens historie. 

- Vi er bare lodret uenige i, at det er nødvendigt med et kæmpe informationscenter, topterrasser og solsofaer. Det kan man gøre på langt skønnere og æstetiske måder, siger Anders Hougaard og fortsætter: 

- Det andet punkt er tilgangen til bjerget, at håndtere trafikken og at være imødekommende overfor folk, der ikke er så mobile som andre.

Politiker: Vi lytter 

Ifølge Birthe M. Andersen, der er byrådsmedlem for Venstre i Skanderborg Kommune, er der ikke noget underligt i, at styregruppen er blevet nedlagt. 

Der er ikke noget, der rulles tilbage. 

Birthe M. Andersen, byrådsmedlem, Venstre, Skanderborg Kommune.

- Der er ikke noget, der rulles tilbage. Det går faktisk fuldstændigt som vi har planlagt det, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg synes sommeren har været præget af mange negative udsagn. Nu er vi nået til, at det kunne være spændende at høre alle de kreative udsagn, siger Birthe M. Andersen.

Læs også Lokalpolitiker: - Vi har kvajet os i sagen om Himmelbjerget

Hun fortæller, at der laves et temamøde i byrådet, hvor interessenter med konkrete ideer bliver inviteret til dialog. Her er også folkene bag Folkets Bjerg velkomne. Hun kan dog ikke love, at alle forslagene bliver hørt. 

- Vi vil lytte og notere, men vi kan ikke garantere, hvad der bliver taget med, siger Birthe M. Andersen.

01:52

VIDEO: Her kan du se TV2 ØSTJYLLANDs indslag om helhedsplanen - og kritikken af den - fra den 27. juni.

Luk video