Studievært afprøver vasketoilet

Vi er midt i en toiletrevolution

07:04

1 af 2

Østjyderne er klar til at ændre toiletvaner. Det viser en ny undersøgelse, som toiletvirksomheden Geberit, der har dansk hovedsæde i Lystrup, står bag.

17 procent ønsker helt at afskaffe toiletpapir og i stedet bruge et såkaldt vasketoilet. Og det er helt nye toner fra danskerne, der indtil videre har været meget konservative, hvad angår toiletter med opadvendt skyl. Det fortæller Lars Hjelm Christensen, der er salgskonsulent hos Geberit, onsdag i Go? Aften Østjylland.

- I dag er danskerne meget positive, men for fem år siden troede folk, det var skjult kamera, når vi stod med sådan et toilet her og viste det frem. I dag kender folk det efterhånden, siger han.

Populært i udlandet

Grunden til toilet-konservatismens ophør er ifølge Lars Hjelm Christensen, at mange efterhånden har set eller prøvet vasketoiletter i udlandet.

- I Norden bruger vi toiletpapir, ligesom vi gjorde det for 100 år tilbage. Men tager man længere sydpå eller til Afrika eller Asien, bruger man vand til at rengøre sig efter toiletbesøg, siger han.

Især japanerne har taget de moderne toiletter til sig. Otte ud af ti japanske toiletter er i dag vasketoiletter.

I videoen herover kan du se, hvordan et vasketoilet fungerer, når Lars Hjelm Christensen og studievært Søren Ø. Jensen afprøver luksusmodellen, der skyller bagdelen med kropstempereret vand og efterfølgende tørrer med 45 grader varmt luft.

Du kan også se det i Go? Aften Østjylland onsdag kl. 18.15 og 21.20, hvor Lars Hjelm Christensen også løfter sløret for, hvad vi laver, når vi nu alligevel sidder der og ja? laver.