Studerende vinder designpris

Laver altanbord der også er et tørrestativ

05:13

Vinderne viste en model af bordet frem i Go' Aften Østjylland. Det originale eksemplar er lige nu udstillet på Dansk Arkitektur Center i København

1 af 2

To designstuderende fra Arkitektskolen i Aarhus har netop vundet en pris for den bedste nye, bæredygtige idé.  

Sanne Kyed og Anne Nørbjergs opfindelse er en kombination af to velkendte genstande: Et bord og et tørrestativ.

- En af dommerne synes, det var meget sjovt, at man kunne tørre de sure underbukser, mens man spiste, siger Sanne Kyed onsdag i Go' Aften Østjylland.

Eget behov fødte ideen

FSC Design Award er en konkurrence mellem studerende på de danske design- og arkitektskoler. Prisen, der uddeles hvert år, går til en idé, der er nytænkende og bæredygtig. De to studerende fik ideen, fordi de selv havde pladsproblemer derhjemme. 

- Vi har begge to arbejdet meget med uderum. Og så har vi begge to altaner, og ved at pladsen er trang, så det er egentlig der, ideen kommer fra, siger Anne Nørbjerg.

Skal lave prototype

De to aarhusianske pigers vindermøbel har fået navnet "Dry Under". Med prisen følger en rejse til Kina , hvor vinderne får mulighed for at udarbejde en prototype af møblet på et lokalt værksted.

Ifølge konkurrencens dommere er det meget realistisk, at "Dry Under" kan sættes i produktion.

- Vi fik at vide, at det var et meget gennemført og nytænkende projekt, og at det var lige til at sætte i produktion, siger Sanne Kyed.

Du kan se hele interviewet med de to vindere i klippet herover eller i Go' Aften Østjylland. Det er onsdag kl. 18.20, 20.30 og 23.30