Studenterrådet: Der er mangel på boliger til studiestart

Selvom mange afslår en tilbudt bolig gennem en boliggaranti-ordning, så er der stadig brug for flere boliger, mener Studenterrådet

4100 nye studerende har skrevet sig op til kommunens boliggaranti. Men omkring 3000 af dem har sagt nej tak, når de er blevet tilbudt en bolig af kollegiekontoret. Kun 520 har sagt ja.

Men hos Studenterrådet ved Aarhus Universitet ser man stadig et behov for flere studieboliger i Aarhus. At der bliver sagt nej tak til boliggarantien vidner om, at de studerende finder boliger gennem det private boligmarked.

Studenterrådet mener stadig, at der er mangel på billige studieboliger især inden studiestart.

- Når man får tilbudt noget for boliggarantiordningen er man ikke garanteret noget til studiestart. Derfor kan man komme ud i at skulle være hjemløs indtil efterårsferien. Konkret ventede folk helt frem til november måned sidste år, siger Sana Mahin Doost, næstformand i Studenterrådet på Aarhus Universitet.

De lange ventelister til kollegieboligerne vidner ifølge Sana Mahin Doost om, at der er brug for flere og billigere boliger.

- Der er kæmpestore huller, når folk ikke er garanteret en bolig til studiestart. Det er det, der er nødvendigt, når man kommer til en ny by og skal indrette sig på et nyt studie er det centralt, at man har et sted at bo fra starten, siger Sana Mahin Doost.