Strømmer til fransk amatørløb

Vil prøve kræfter med Alpe d?Huez

Foto: Palle Hansen

Et cykelløb i Frankrig er blevet det store trækplaster for danske amatørcykelryttere.

Omkring 3000 danskere vil være mellem de omkring 10.000 ryttere, der i dag deltager i det 174 kilometer lange cykelløb La Marmotte.

Løbet varer omkring 10 timer og fører deltagerne over fire bjergtoppe og slutter på den berygtede Alpe d?Huez-bjergtop, der er kendt fra Tour de France.

Rejsebureauet Ruby Rejser i Aarhus har sendt 350 cyklister af sted til løbet.

Indehaveren Jens Ole Aaris har mærket en overvældende interesse:

- Vi kunne have solgt langt flere billetter, hvis vi kunne have fået flere. Vi er allerede begyndt at sælge til næste år, siger han til DR Østjylland.

Jens Ole Aaris siger, at bureauet i otte år har sendt cykelrytter af sted til La Marmotte. Interessen er vokset, og deltagerne har forandret sig:

- Tidligere var det ofte tidligere eliteryttere. Nu er det motionister i alle aldre, der har sat sig som mål at gennemføre løbet.

En af dem, der er med, er den 52-årige Hans Jørgen Jørgensen fra Mårslet ved Aarhus. Han er med for tredje gang. Hans bedste tid er på omkring otte timer

- Det er hårdt, meget hårdt. Især slutningen på Alpe d?Duez. Når man har klaret løbet, har man ikke lyst til at prøve det igen. Men så snakker man med de andre ryttere hjemme i klubben, og så bliver man grebet af stemningen og får lyst til at prøve igen, siger Hans Jørgen Jørgensen

Danmark er efter Frankrig det land, der har flest ryttere med til løbet.

Kilde: DR Østjylland